Foto: Daniel Brodén

Skolan höll föräldramöte om polisens misstankar

Uppdaterad
Publicerad

Igår häktades en anställd på en skola i Västmanland misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn, två fall av sexuellt ofredande och ett fall av sexuellt övergrepp mot barn. Idag höll skolan ett öppet möte med alla föräldrar.

Närmare tvåhundra föräldrar kom för att höra vad skolan hade att säga om det faktum att en anställd häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på två 14-åringar, en av dem är elev på den aktuella skolan. SVT Västmanland pratade med en av skolans rektorer efter mötet.

– Vi kallade till mötet för att hjälpa föräldrar om den oro de känner efter den information som har kommit fram.

Anställd misstänks för våldtäkter på skola

Information till föräldrarna

Med på mötet var förutom skolledningen även kuratorer som berättade hur föräldrar kan samtala med barnen. Något en av föräldrarna vi pratade med uppskattade.

– Jag har en sjuårig tjej som går på skolan och en fjortonårig tjej som går på skolan och vi fick veta hur vi ska anpassa samtalet till de olika åldrarna.

Rektorn: ”Har varit många samtal”

Enligt skolans rektor hade man tagit både referenser och ett utdrag ur belastningsregistret från polisen på den anställda som nu är misstänkt. Skolan har också stängt av den anställde. Efter skolan fick veta om anhållan och häktningen samlades en krisgrupp.

– Sen har det varit många enskilda samtal med berörda elever, föräldrar och andra, säger skolans rektor.

Föräldramötet idag är också en del i krishantering och de föräldrar vi har talat tycker att skolans hantering av ärendet har varit bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anställd misstänks för våldtäkter på skola

Mer i ämnet