Foto: TT/SVT

Lärare döms till fängelse för flera sexbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 40-årig man som tidigare arbetat på en skola i Västmanland frias från åtalet om våldtäkt mot barn, men döms till åtta månaders fängelse för bland annat sexuellt övergrepp mot barn.

Enligt åtalet skulle mannen ha förgripit sig på fem barn alla yngre än 15 år, nu döms han för sexbrott mot fyra utav dem.

Den 40-åriga mannen döms av Västmanlands tingsrätt för sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande i två fall.

Brotten sträcker sig från 2012 fram till ifjol. Han döms bland annat för att ha masserat en 14-årig flickas underliv samt haft konversationer med sexuell innebörd över nätet.

Frias för våldtäkt mot barn

Mannen var också åtalad för våldtäkt mot en av flickorna. Tingsrätten ogillar dock den delen av åtalet. Enligt tingsrätten räcker inte åklagarens bevis för att läraren ska dömas för våldtäkten, bland annat eftersom det saknas teknisk bevisning.

Han frias också för ett fall av sexuellt utnyttjande och ett fall av utnyttjande av barn för sexuell posering.

Mannen döms till åtta månaders fängelse och ska betala ut ett skadestånd på totalt 85 000 fördelat på de fyra barnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anställd misstänks för våldtäkter på skola

Mer i ämnet