• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Foto: Jenny Berggren/SVT

Åtalas för våldtäkt mot barn på skola i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

En 40-årig man från Västmanland åtalas i dag för bland annat våldtäkt och sexuellt övergrepp mot barn. Totalt ska mannen ha förgripit sig på fem barn alla yngre än 15 år. Mannen är skolanställd och våldtäkten ska ha skett på den skola där han arbetar.

Enligt stämningsansökan till tingsrätten i Västmanland ska de misstänkta brotten ha begåtts mellan åren 2012-2018.

Det var i början av året som mannen vid två tillfällen ska ha haft samlag med en 14-årig flicka. I samband med våldtäkten ska mannen ha kallat flickan för kränkande och nedsättande tillmälen och sexuellt ofredat henne.

Anställd misstänks för våldtäkter på skola

Våldtäkten ha skett på den skola i Västmanland där mannen tidigare arbetare. Mannen har suttit häktad sedan början av maj i år.

Flera fall av ofredande

Mannen ska ha också ha begått sexuellt övergrepp mot en annan flicka under förra året och även sexuellt ofredat henne.

Även åren 2012-2016 ska 40-åringen ha sexuellt ofredat två minderåriga flickor och han åtalas även för utnyttjande av barn för sexuell posering.

Paragraf 7-utreds

Mannen erkänner att han ska ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande men nekar till att han ska ha förgripit sig på någon av flickorna.

Åklagaren har begärt en paragraf 7-undersökning av mannen. Det är en läkarundersökning av en brottsmisstänkt som kan göras utan att skuldfrågan är utredd och kallades tidigare för en liten sinnesundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anställd misstänks för våldtäkter på skola

Mer i ämnet