Foto: Daniel Brodén

Sexmisstänkte läraren kvar i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte läraren, som sitter häktad för flera sexbrott, nekar till brott. Trots det kräver han ingen ny häktningsförhandling.

Kammaråklagare Anna Elmlöv har i dag begärt förlängd åtalstid eftersom utredningen ännu inte är klar. Den misstänkte har gått med på det.

Mannen, som jobbar på en skola i länet, sitter häktad för två fall av våldtäkt mot barn, två sexuella ofredanden och ett sexuellt övergrepp mot barn på två 14-åringar.

Ett av offren ska vara en elev på skolan. Den andra flickan går på en annan skola. Men fler kan ha blivit utsatta för brott, enligt åklagaren.

Prata med en vuxen

– Om det är så att man är elev eller ungdom och känner att man har blivit behandlad på ett sätt som inte är ok, så ska man berätta det för en vuxen, säger kammaårklagare Anna Elmlöv.

Gäller det i det här specifika fallet?

– Både och.

Den skolanställde säger att han känner sig ”sorgsen och trasig” över anklagelserna. Det framgår av frivårdens personutredning.

Fler förhör återstår

Samtidigt säger han att han förstår samhällets oro och vid en eventuellt fällande dom är han villig att genomgå kriminalvårdens program för sexdömda.

Fler utredningsåtgärder återstår ännu, enligt åklagaren, bland annat fler förhör och svar på tekniska utredningar. Åtal ska nu vara väckt den 1 juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Anställd misstänks för våldtäkter på skola

Mer i ämnet