Ekängsbadet har passerat sitt bäst-före-datum. ”Vi har kommit till vägs ände” säger kommunalrådet. Foto: SVT

Försenat badbeslut i Surahammar

Publicerad

Det blir inget beslut om Ekängsbadet i Surahammar före årsskiftet. I början av nästa år hoppas politikerna på att ta ställning till om det ska renoveras, byggas nytt eller bara rivas.

– Tidsplanen har blivit lite förskjuten. Vi har väntat på utredningen och nu när vi fått den hoppas vi kunna ta det på sammanträde i januari, säger Tobias Nordlander (S) kommunalråd i Surahammar.

Som SVT Västmanland berättat har Ekängsbadet i Surahammar varit stängt sedan i somras. Badet är i sådant dåligt skick att politikerna nu måste ta ställning till om det ska renoveras, byggas nytt eller bara jämnas med marken.

Under tiden har till exempel skolorna fått lösa simundervisningen på annat sätt.

Kostnadsförslag drog ut på tiden

Förhoppningen har enligt Tobias Nordlander varit att fatta ett beslut före årsskiftet, men nu är förhoppningen alltså att kunna lyfta ärendet på sammanträde i januari.

Läs mer: Badhusen slitna och kostsamma – men uppskattade

Detta då utredningen, som bland annat ska innehålla kostnadsförslag kring de olika alternativen och som politikerna väntat på som underlag, dragit ut lite på tiden.

– Jag fick det i min hand i veckan och nu har vi inga sammanträden kvar det här året, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer