Förskingrade miljoner från Svenska ridsportförbundet – döms till fängelse

Publicerad

En kvinna i 45-årsåldern från Västmanland döms till fängelse i ett år och fyra månader för att ha förskingrat drygt två miljoner kronor från Svenska ridsportförbundet.

Genom att göra överföringar till sitt egna konto från konton i förbundets tävlingsdatabas kom kvinnan över miljonerna. Bland annat ska hon ha fört över pengar via licensavgifter och tävlingspengar som ryttarna vunnit.

Kvinnan har erkänt de hundratals överföringar som hon gjort under flera år. Som minst har det rört sig om några hundra kronor och som mest drygt 18 000 kronor.

Orsaken till förskingringen förklarar kvinnan med att hon befunnit sig i en dålig ekonomisk situation och dragits med skulder under en lång tid.

Döms till fängelse

Det hela upptäcktes i samband med att en medlem inte kunde logga in på sitt konto i tävlingsdatabasen. Databasen granskades då närmare och bedrägerierna avslöjades.

Nu döms alltså kvinnan till fängelse i ett år och fyramånader. Hon ska även att betala ett skadestånd till förbundet på 1,9 miljoner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer