Den stulna bilen kördes till sist in i ett träd efter en 14 minuter lång biljakt genom Fagersta. Bilen fick bärgas från platsen. Foto: Niklas Hagman

Försökte köra på polis – krockade med träd i Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen skulle genomföra en hastighetskontroll – då försökte föraren köra på polisen. Efter en 14 minuter lång biljakt genom samhället krockade bilen in i ett träd på blomstervägen i centrala Fagersta.

Det var strax efter midnatt som hastighetskontrollen skulle genomföras, enligt polisen.

Föraren ska då inte ha stannat på polisens signal.

– I stället försöker bilen köra på polisen som ska stoppa den så han får kasta sig undan, säger Daniel Ågren, RLC-befäl på polisen.

14 minuters biljakt

Patrullen började följa efter bilen.

– Det började riksväg 68 och gick runt i krokar i Fagersta, säger Daniel Ågren.

Jakten pågick i 14 minuter innan den jagade bilen till sist körde in i en annan bil och in i ett träd klockan 00.24 under natten mot söndagen. Både föraren och passageraren klarade sig oskadda. Däremot är de nu misstänka för en lång rad brott.

Bilen visade sig vara stulen. Så båda de två männen, födda 1977 och 1991, misstänks för grov stöld. Dessutom misstänks föraren för försök till grov misshandel, vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.