Fagerstas kommunhus. Foto: Ellinor Eriksson/SVT

Fortsatt majoritetsstyre mellan S och M i Fagersta

Publicerad

Under måndagskvällen blev det klart att Socialdemokraterna och Moderaterna är överens om ett fortsatt majoritetsstyre i Fagersta. De kommer även att samarbeta med Liberalerna och Sjukvårdspartiet.

Efter beslut inom respektive partiorganisation, blev det klart att Socialdemokraterna och Moderaterna kommer att fortsätta sitt majoritetsstyre i Fagersta kommun.

– För oss känns det givet att fortsätta utveckla det välfungerande samarbete vi haft tillsammans med Moderaterna de senaste tre åren. Vi ser också att vi kan ta vara på positiva krafter som vill vara med och bidra i utvecklingen av framtidens Fagersta, genom att inkludera två ytterligare partier i en valteknisk samverkan och ge dessa insyn i kommunstyrelsens arbete genom ersättarplatser, skriver Marino Wallsten (S) i ett pressmeddelande.

De två ytterligare partierna är Liberalerna samt Sjukvårdspartiet och tillsammans har de fyra partierna 22 av 35 mandat i kommunfullmäktige.

I pressmeddelandet står det även att Åsa-Märta Sjöström (S) föreslås till kommunfullmäktiges ordförande, Eleonor Wikman (S) till förste vice och till andre vice ordförande föreslås Dick Helsing (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.