Fyra bilar i olycka på E18 – stoppade trafiken vid Svedvi rastplats

Uppdaterad
Publicerad

Det var stökigt i eftermiddagstrafiken på E18 på fredagen. Fyra bilar i kökrock stoppade trafiken i höjd med Svedvi rastplats i riktning mot Västerås, men även trafiken mot Köping påverkades med långa köer.

– Den här tiden är det ju mycket trafik och alla vill hem. Förutom olyckan har vi ju också bygget vid Västjädra så man får räkna med att det tar tid, sa Gunnar Henriksson, inre befäl hos räddningstjänsten vid halvfemtiden.

De inblandade fyra bilarna kökrockade på E18 mellan Hallstahammar och Västerås i höjd med Svedvi rastplats vid 16-tiden på fredagseftermiddagen. Enligt polisen som ledde om trafiken på plats fick två personer föras till sjukhus med ambulans.

Räddningstjänsten berättade att det var stökigt på platsen och att även trafiken i andra riktningen, mot Köping, påverkades med begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen och långa köer.

Strax efter 18 meddelade dock polisen att samtliga bilar hade bärgats från platsen och att trafiken i båda riktningarna flöt på obehindrat igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.