Jonna Sjöberg är en av de uttagna. Foto: Felicia Setthammar

Fyra Rönnbyspelare till U19-landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Rönnbys satsning på ungdomsinnebandyn fortsätter att ge resultat. Till U19-landslagets nästa samling har fyra spelare tagits ut.

Då U19-landslaget samlas på ett läger på Bosön 8-11 september finns fyra talanger från Rönnby med. Det är Lovisa Byman, Izabell Roos, Jonna Sjöberg och Tilde Thölin som tagits ut.

– Det betyder otroligt mycket för klubben och framförallt våra ungdomsspelare som ser att det här är möjligt. Det är också en uppmuntran och ett svar på att vi gör någonting rätt inom föreningen, säger Bo Hägglöf, Team manager för Rönnby.

”Har en bra miljö”

Han berättar att klubben har ett arbetssätt som de kallar Rönnbyhuset, som innebär gemensamma riktlinjer för elitverksamhet och ungdomselitverksamhet.

– De här spelarna har utvecklats steg för steg varje år. Det visar att vi har en bra miljö, det är extra kul då vi sagt att det nya Rönnby ska byggas på talanger, säger Hägglöf.

Svårare nå landslag inom innebandy

Han menar att konkurrensen för att nå U19-landslaget är tuffare inom innebandyn än andra större sporter.

– Konkurrensen är mycket hårdare inom innebandyn i och med att det inte finns u-landlags på lika många nivåer som inom till exempel fotboll och hockey, säger Hägglöf.

Till U19-samlingen kallas också tidigare Rönnbyspelaren Tova Eriksson som numera spelar i Umeå och Lovisa Hedin från Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.