Foto: Melker Blomberg

Väghyvel körde i diket utanför Västerås – stoppade tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades till väg 553 vid Dingtuna där en väghyvel körde ned i diket och blockerade rälsen.

Trafiken på väg 553 påverkades också av olyckan som inträffade strax efter klockan ett på fredagseftermiddagen. Polis, räddningstjänst och bärgare arbetade på platsen. 

Foto: Melker Blomberg
Foto: Melker Blomberg

Inga skadades i olyckan

På sin hemsida skriver polisen att de inte har några misstankar om brott  i samband med olyckan som kan ha orsakats av ett sjukdomsfall. Grävmaskinsföraren är omskadad men inte skadad efter olyckan.

Tågen stod stilla i över tre timmar innan de rullade igång strax innan klockan fyra på eftermiddagen. Tåg på sträckan Stockholm – Västerås/Arboga/Hallsberg och Västerås – Hallstahammar/Ängelsberg/Fagersta och Sala/Västerås – Eskilstuna/Norrköping/Linköping drabbades. 

Arbetet med att bärga väghyvel kommer att inledas klockan tre och beräknas pågå i en timme. Trafikverket uppmanar resenärer att ta kontakt med sitt tågbolag för mer information.

– Vi försöker få fram olika typer av ersättningstrafik, främst bussar, för våra resenärer, sa Carl-Johan Linde som är presschef på SJ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.