Foto: TT.

Grov kopparstöld i Västerås – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på söndagen fick polisen uppgifter om en pågående stöld från ett företag på Långängsvägen i Västerås. På övervakningskamerorna syntes flera gärningsmän som kom med tre bilar och stal en större mängd koppar.

Flera polispatruller sattes in i sökandet efter gärningsmännen, i området mellan Dingtuna och Kvicksund. Både helikopter och hundpatrull deltar i sökandet.

– Totalt handlar det om sex personer och fem av dessa har fortfarande inte anträffats, säger Daniel Wikdahl presstalesperson för polisen.

Under söndagseftermiddagen hittade polisen ett av flyktfordonen. Det hade övergivits vid Marielund och en polishund kunde spåra upp en misstänkt gärningsman, som är misstänkt för grov stöld. De övriga gärningsmännen söks fortafarnde.

Vid 17 tiden under söndagen hade polisinsatsen avslutats och nu fortsätter man med att utreda ärendet.

– Vi kommer fortsätta utreda ärendet, bland annat genom att kolla godsvärde och säkra spår, säger Mats Länn, presstalesperson för polisen

Enligt Sveriges Radio Västmanland ska den gripne mannen nu ha blivit anhållen enligt krimjouren vid Västeråspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.