Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Thalberg, polisen berättar det senaste om skottlossningen på Bäckby. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Skottlossning mot bostad på Bäckby i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om skottlossning mot en lägenhet på Bäckby inkom till polisen på onsdagsmorgonen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, framkallande av fara för annan och grovt vapenbrott.

Vid 03:30-tiden natten till onsdag larmades polisen till Bäckby om en skottlossning. Ett okänt antal skott ska ha avlossats mot en bostad där flera personer befann sig enligt polisen. Ingen person kom till fysisk skada vid händelsen.

Under natten har flera utredningsåtgärder vidtagits, bland annat har polisen hållit flera vittnesförhör och arbetat med spårsäkring med hund på brottsplatsen.

Enligt polisen så är en viktig del i utredningen att klarlägga vem eller vilka som skotten var ämnade för och vad motivet var till skjutningen.

– Personerna som befann sig i bostaden behöver polisen prata vidare med. Till exempel om det fanns något hot mot de personerna, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson.

Det finns ingen person gripen eller misstänkt för brotten.

Hör Johan Thalberg, polisens presstalesperson om skottlossningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.