Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Coolt det man har varit med om”, säger Wilma Johansson om VM-guldet hon och det Svenska landslaget i innebandy nyligen tog. Se matchbilder och hör Wilmas tankar om VM och att vara hemma i Sverige igen. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Guld-Wilma tillbaka i Västerås efter succén i innebandy-VM

Uppdaterad
Publicerad

Som VM:s poängdrottning och en guldmedalj runt halsen är Wilma Johansson tillbaka i Västerås. Äventyret i Singapore är färskt i minnet.

– Det var väldigt varmt för det första i Singapore, det var väl runt 30 grader säkert, men det har varit väldigt roligt och det gick väldigt bra också, säger Wilma Johansson.

Västerås Rönnby IBK:s fixstjärna var i högsta grad delaktig till Sveriges guld i VM. Hon blev hela VM:s bästa poängplockare. Men efter guldyran har hon nu landat i vardagen igen, och seriespelet med laget drar igång.

– Man får väl vänja sig igen att vara hemma och köra, men det är ju på direkt så det är ju bara att börja ställa om för match, säger Wilma Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.