Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i Stadsmissionens nya lägenheter på Öster Mälarstrand. Foto: Olle Strabndberg/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här förbereder Stadsmissionen sina lägenheter på Öster Mälarstrand: ”Det är fantastiskt roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Västerås Stadsmission förbereder för inflyttning i två bostadsrätter på Öster Mälarstrand. Nu skruvas möblerna ihop innan inredarna tar över.

– Inom ett par veckor räknar vi med att vi har människor som bor här, säger Magnus Uhlin, direktor på Västerås Stadsmission.

Tanken är att två personer som lever i hemlöshet idag ska kunna få bo i lägenheterna som Västerås Stadsmission köpt på Öster Mälarstrand. Magnus Uhlin berättar att de ofta får frågor om varför de köpt lägenheterna på just Öster Mälarstrand och inte fler lägenheter i ett billigare område.

– Dels finns det hinder för juridiska personer att äga bostadsrätter, vilket byggherren möjliggjorde här. Men framförallt så fick vi köpa lägenheterna under marknadspris vilket gjorde att vi kunde ta den här ekonomiska risken, säger Magnus Uhlin.

Magnus Uhlin tror att det finns fler fördelar med lägenheterna på Öster Mälarstrand.

– Vi ser det också som positivt att det blev just här, för att vi tänker att det är bra utifrån ett integrationsperspektiv.

Magnus Uhlin visar lägenheterna och berättar om projektet i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.