Följ med till barnkliniken i Västerås där fem veckor gamla Freja får hjälp att bli frisk från en RS-virus-infektion. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Hannas nyfödda dotter smittad av RS-viruset: ”Det känns läskigt”

Uppdaterad
Publicerad

Nyfödda Freja har fått en tuff och kämpig start på livet. En RS-virusinfektion har gjort det svårt att andas och äta som normalt.

– Med så små bebisar känns det väldigt otäckt, säger Hanna Harrysson som nu är inlagd tillsammans med sin dotter på barnkliniken i Västerås.

Hanna Harrysson märkte först att dottern Freja hade svårt med andningen. När hon sedan började få svårt att äta, blev slö och utmattad var det dags att söka vård. Eftersom Frejas äldre syskon hade dragits med förkylningar en tid misstänkte Hanna att det kunde röra sig om RS-virus.

– I och med att hennes storasyskon hade varit förkylda kände jag på mig att det skulle kunna vara RS-virus. Det känns läskigt när man har en sån liten, säger Hanna Harrysson.

I klippet besöker SVT barnkliniken i Västerås där vi träffar Freja och hennes mamma Hanna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.