Foto: Christoffer Söderman / SVT

Här kan de som behöver få en bit mat och värma sig i vinter

Uppdaterad
Publicerad

För att minska smittspridningen och samtidigt inte behöva neka någon en plats att värma sig i vinter så har dagverksamheten i Västerås nu öppnat upp en ny tillfällig lokal.

– I de här coronatiderna har vi behövt skära ner på sittplatserna i vår ordinarie lokal. Vilket gör det extra roligt att vi nu kan öppna upp en annan lokal så vi inte behöver säga nej till någon i dörren, säger Mikko Nolvi, på Västerås stadsmission.

Dagverksamheten i Västerås kan vem som helst besöka men främst riktar den sig till den som är hemlös, missbrukare eller lider av psykisk ohälsa. Här kan man få en bit mat, hämta ut skänkta kläder, vila eller läsa tidningen.

När kylan tränger sig på ökar antalet besökare i dagverksamheten så därför har man nu säkrat upp med en ny tillfällig lokal.

– Nu när det blir kallare så behövs ett sådant här ställe för att komma in och värma sig, säger Mikko Nolvi.

Följ med in i den nya lokalen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.