Foto: Melker Blomberg/SVT

Här laddar Västerås landslagsspelare inför VM i Kina

Uppdaterad
Publicerad

För första gången någonsin spelas bandy-VM i Kina. Sverige är regerande mästare och sedan starten 2004, har de dominerat stort och tagit guld i samtliga mästerskap utom ett. I Västerås gör sig spelare från tre landslag redo för att visa vem som är bäst i världen 2018.

VM-staden Chengde ligger i nordöstra Kina och i årets VM är det åtta nationer som deltar, bland annat VM-debuterande Schweiz och Estland. Sverige inleder sitt VM med att möta USA tisdag 9 januari 10:30.

– Det är en häftig resa att få åka dit, så jag är väldigt glad att jag får åka med, säger Malin Persson i VSK som gör sitt tredje VM.

– Ja, det är häftigt, det blir kul att åka dit och spela VM, säger Linda Lohiniva, VSK:s representant i det Finländska laget.

Bredd på sporten

I Västerås förbereder sig spelare från både Finland, Norge och Sveriges landslag.

– Det är jättestort. Det är också kul att det har blivit en bredd på sporten, säger Anna Fosselius (VSK) som är en av Sveriges sex VM-debutanter.

Konkurrensen hårdnar

Sverige är så klart storfavoriter och har aldrig missat en VM-final hittils. Men våra nordiska grannar tänker inte ge bort någon medalj gratis.

– Vi vill ta brons. Det är vår målsättning säger, Linda Lohiniva, Finland.

– Ah, vi fick brons för två år sedan så jag hoppas på.... bättre än brons, säger Ingrid Bjonge, Norge.

Sverige ska vinna guld

– Vi åker dit för att vinna guld. Vi vill försvara den titeln från USA, och det ska vi nå, säger Malin Persson, Sverige.

VSK-spelare till Bandy-VM

Malin Persson – Sverige, 2 VM, 1 VM-guld

Matilda Plan -  Sverige, VM-DEBUTANT

Anna Fosselius – Sverige, VM-DEBUTANT

Linda Lohiniva – Finland

Ingrid Bjonge – Norge

Charlotte Selbekk – Norge

RESERVER PÅ HEMMAPLAN:                            

Sara Carlström (mv), Sverige

Malin Kuul, Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.