Fler vill turista till häst

Publicerad

Efter flera år av ökad turism har Västmanland under årets första månader upplevt en nedgång. Men vi har besökt en turistnäring som ser ljust på framtiden. Vi fortsätter vår serie om hästnäringen.

– Nu gör vi äntligen slag i saken och ger oss ut på en tur på islandshäst tillsammans.

Anna Biderman är en i gänget från Mälardalens högskola som idag besöker en hästgård i Västmanland för en tvåtimmarstur på islandshäst. Turen är en present till en kollega som ska sluta.

Hästnäringen i Västmanland

– Vi ska ha kul ihop och hoppas att vi får med oss trevliga minnen, säger Malin Åshuvud som också hon ingår i gänget av arbetskompisar.

På väg upp

Karolina Rosqvist, som förestår gården, har under våren sett att fler har sökt sig till hennes turridning.

– De två senaste åren har vi sett en nedgång, men nu är det på väg upp igen, säger hon.

Lättare att boka

Vi har tidigare berättat om den här typen av upplevelseturism som sett ett uppsving under de senaste åren. Man lägger gärna en slant för att få uppleva naturen, som man lika gärna kunde fått uppleva gratis.

– Många kommer sig kanske inte för att bara packa en picknickkorg och ge sig ut i skogen, säger Ingrid Runnerus Trollevad som är den som fått turen i present.

– Jag tror det är lättare att boka en utflykt. Då vet man att det blir av, fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hästnäringen i Västmanland

Mer i ämnet