Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Man kanske inte ska bli arg när man kör” – polisen kontrollerar trafiken på riksväg 70 i Sala. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Hektisk midsommartrafik – polisen i Sala: ”Folk är sugna på omkörning”

Publicerad

Midsommarafton och midsommardagen är de dagar då flest dödsolyckor inträffar. Från Trafikverket rekommenderar man att ta de större vägarna, trots att det kanske är mer trafik där.

– Det är korta avstånd, det bildas köer. Folk är sugna på omkörning vid 2+1 vägarna, säger Christer Löwenborg, trafikpolis.

SVT träffar trafikpolisen Christer Löwenborg när de gör ett stopp i Sala för att kontrollera midsommartrafiken längs riksväg 70 vid lunchtid på torsdagen. Trafiken börjar tätna och köer bildas stötvis.

Enligt Christer Löwenborg är torsdagen inte en optimal dag att resa på.

– Har man möjlighet att åka i morgon bitti är det ett jättebra alternativ, säger han.

”Verkar grönt”

Ulla Jöhnk är på väg med husbilen för att fira midsommar med nära och kära strax utanför Sala när hon blir stoppad och invinkad av Christer Löwenborg och hans grupp.

– Känns bara bra, allting verkar grönt säger Ulla Jöhnk.

”Man kanske inte ska bli arg när man kör” – I klippet får du hänga med när polisen kontrollerar midsommartrafik i Sala.

Lista: Så undviker du kaos under bilresan med familjen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Har du också problem med packningen inför semesterresan? Här får du fem tips på förvaring i bilen som underlättar familjeresan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.