Foto: TT/Helena Zachariasson, SVT

Hemlig ljudfil kan fälla 42-åringen för mord

Uppdaterad
Publicerad

42-åringen ska ha pratat om mordet, erkänt planeringen och sagt att hennes pappa var en rik svinaktig skitstövel som hon hatade. Allt ska ha spelats in av ex-pojkvännen – för att han inte ensam skulle få skulden för mordet och mordförsöket på kvinnans föräldrar.

Åklagarnas nya bevisning i rättegången om Arbogafallet lämnades till tingsrätten på tisdagen. Men ljudfilen är raderad från ex-pojkvännens mobiltelefon – nu arbetar polis och åklagare febrilt med att få fram den.

– Jag kan bekräfta att det arbetet pågår, säger åklagare Jessica Wenna.

Arbogafallet

Ytterligare en person, en kompis till ex-pojkvännen, har fått filen. Kompisen vill inte ha kontakt med svensk polis, utan är enligt ex-pojkvännen på väg till Sverige från Turkiet för att lämna ljudfilen till advokaten.

Ex-pojkvännen gissar att han just nu befinner sig i Österrike.

”Finns ingen inspelning”

Under rättegången på onsdagen säger 42-åringen att ex-pojkvännens uppgifter om en eventuell ljudfil inte stämmer.

– Jag betalar gärna pengar till den som åker och hämtar den här inspelningen – för det finns ingen inspelning, säger hon.

Tappade kontrollen

Inspelningen ska ha gjorts på inrådan av ex-pojkvännens kompis i fall 42-åringen skulle svika honom, så att hon också skulle åka dit för mordet och mordförsöket.

Med inspelningsapparaten gömd i fickan, och på en armlängds avstånd, ska han fått henne att prata. Sedan konfronterade han henne.

Enligt ex-pojkvännen tappade 42-åringen kontrollen när hon fick höra ljudfilen.

”Hon sa att jag var dum”

– Hon tappade greppet... tappade kontrollen över sig själv. Hon kastade mobilen hårt ner på golvet och utdelade en örfil i mitt ansikte. Och så gick hon bara runt och pratade högt och sa att jag var dum och frågade varför jag hade gjort så här, säger ex-pojkvännen i ett förhör.

Förhöret skedde den 5 maj, en vecka efter åtalet. Det var ex-pojkvännen själv som påkallade förhörsledarnas uppmärksamhet och ville berätta det.

LÄS MER: Arbogafallet – alla oväntade turer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet