Johanna Möller och åklagare Jessica Wenna. Foto: TT

Dokumentärfilmaren om Arbogakvinnans hot mot åklagaren Jessica Wenna

Uppdaterad
Publicerad

När Nils Bergman, journalisten bakom dokumentären Arbogafallet, träffade Johanna Möller i häktet efter livstidsdomen kom Möller med ett indirekt hot mot åklagare Jessica Wenna.

– Hon sa att hon skulle kunna tänka sig att besöka Jessica Wenna. I samma mening sa hon också ”henne skulle jag kunna tänka mig att sitta 14 år för”, säger Nils Bergman.

I dokumentären Arbogafallets sjätte avsnitt beskriver han sitt möte med Johanna Möller. Hon satt då fortfarande häktad med restriktioner.

Nils Bergman fick varken ta med sig bandspelare, papper eller penna inför mötet. Efteråt berättar han för TV-kameran.

Arbogafallet

Hatar åklagaren

– Något som var väldigt tydligt och genomgående var Johanna Möllers hat mot åklagare Jessica Wenna, hon skyller allt på henne. Jessica Wenna förkroppsligar förundersökningen för henne, hon pratar om den som om den vore Wennas verk.

Efter hotet, säger Nils Bergman, skrattade Johanna Möller.

– Hon sa: ”Skämt åsido, man måste kunna få skämta i sådana här situationer också”. Efteråt började hon hålla på med sitt hår och det var faktiskt den enda gången jag kände att det här inte är en normal person.

I samma avsnitt får åklagaren frågan om hon känner sig hotad av Johanna Möller.

– Nej, inte i dag. Hon sitter ju frihetsberövad, säger Jessica Wenna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet