Carina Gustavssons hund Vovvas förgiftades. Foto: Privat

Vovvas förgiftades – nu vill hennes matte varna andra hundägare

Uppdaterad
Publicerad

På en promenad på Djäkneberget i Västerås åt Carina Gustavssons hund Vovvas förgiftad köttfärs som någon hade lagt ut. Det blev en snabb färd till veterinären.

– Jag märkte att Vovvas åt någonting och jag grävde bland bladen och hittade köttfärs, säger Carina Gustavsson.

Carina Gustavsson hittade flera bitar med förgiftad köttfärs vid gångbanan.

Hon agerade snabbt och tog hunden till Strömsholms djursjukhus. Där fick Vovvas en spruta för att hon skulle kräkas och man tog blodprov.

– Provet visade att hon hade blivit förgiftad, säger Carina Gustavsson.

Varnar andra hundägare

Tack vare att hon uppsökte veterinär direkt så klarade sig Vovvas och fick komma hem efter par dagar. Så Carina Gustavssons råd till andra hundägare är enkelt:

– Håll koll om hunden äter något, och misstänker du att den har blivit förgiftad kontakta veterinär direkt.

Förra våren dog Jack Russel-terriern Felix i Hallstahammar efter att ha ätit köttbullar indränkta i glykol. Även i Västerås rapporterades om liknande händelser.

Carina Gustavssons facebookinlägg om händelsen

”Min hopplöst älskade Vovvas är under intensivvård på Strömsholms specialistdjursjukhus för att en totalt sjuk idiot lagt ut preparerad köttfärs över hela Djäkneberget.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.