19 poäng på fem matcher, men nu är Jesper Persson gipsad och blir borta i cirka 2-4 månader enligt den behandlade läkarens prognos. Foto: Matte Erixon

Fagerstas stjärnspelare skadad – klubben polisanmäler

Uppdaterad
Publicerad

Fagersta AIK går som tåget i ishockeytvåan Västra A. Men matchen och vinsten mot Söderhamn/Ljusne har inte varit i fokus, efterspelet har istället handlat om något helt annat för Fagerstaklubben. Ett fult överfall på FAIK:s stjärnspelare, Jesper Persson, enligt klubben.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger sportchefen i Fagersta AIK, Stefan Persson.

Det var en bit in i förlängningen i fredagens bortamatch mot Söderhamn/Ljusne som det fula överfallet ska ha ägt rum enligt sportchefen i Fagersta AIK. Det som upprör Stefan Persson än mer är att Fagerstas spelare inte var puckförande och med ryggen emot.

– Det spelaren gör är att han kliver in från tekningscirkeln och Jeppe är blindside och ser inte honom inte. Han tar klubban som en yxa och höjer den till axelnivå och sen slår till och träffar hans vänsterhand. Klubban träffade handsken så hårt att slaget gör att det blir en fraktur på tummen, säger Stefan Persson.

Rapport till förbundet räcker inte

Styrelsen i Fagersta AIK med sportchefen i Fagersta AIK, Stefan Persson, i spetsen kom ganska snabbt fram till att det inte räcker med en rapport till förbundet utan att det måste bli andra konsekvenser efter matchen. Klubben har därför polisanmält händelsen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det här var inte någon vanlig slashing, utan något helt annat, säger sportchefen i Fagersta AIK, Stefan Persson.

Fortfarande chockad

– Jag förutsätter en lång avstängning allt annat är helt fel. Sen när det gäller polisanmälan, så måste det bli konsekvenser i det civila samhället också. Det här kan inte lösas inom hockeyn. Jag fortfarande chockad, det här är så långt från idrott och respekt som man komma.

Sportchefen hade väntat sig en ursäkt eller liknande från Söderhamn/Ljusne eller spelaren själv, men det har inte skett.

– Varken klubben eller spelaren själv har hört av sig och bett om ursäkt och det är för dåligt, säger han.

Väntar med uttalanden

När SVT Västmanland ringer till Söderhamn/Ljusne har man bestämt sig för att vänta med uttalanden.

– Det är alltid olyckligt när en spelare blir skadad, men vad som har hänt får utredningen visa. Vi har pratat internt och vi kommenterar inte ärendet överhuvudtaget innan utredningen är klar, jättegärna efteråt, säger Mikael Krantz, ordförande i Söderhamn/Ljusne.

Enligt en första prognos som den behandlande läkaren gett, kommer Jesper Persson att bli borta från spel i cirka 2-4 månader uppger Fagersta AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.