Foto: TT

Hög brandrisk under midsommarhelgen – räddningstjänsten avråder från att elda i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Det är stor risk för gräs- och skogsbränder i Västmanland under midsommarhelgen. Därför avråder räddningstjänsten från att elda utomhus från och med torsdagen.

Det är redan väldigt torrt i skog och mark enligt räddningstjänsten. Under helgen kommer det dessutom inte bara bli varmt utan det kan även blåsa en del.

Det är dock inte eldningsförbud. Du får elda i iordningställda grillplatser och i trädgårdsgrillar, men räddningstjänsten uppmanar till att vara särskilt försiktig.

Om man ska elda gäller det att se till att det finns vatten eller annan släckutrustning i närheten och att släcka elden ordentligt efter att man har eldat.

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har från och med fredag, två helikoptrar i 90 minuters beredskap stationerade i Västerås för att kunna bekämpa skogsbränder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer