En av de kulturhistoriska träbyggnaderna vid Thorshammars verkstad i Norberg har närkontakt med vatten. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Höga flöden i länet just nu – kulmen tros vara nådd

Publicerad

Det är höga flöden i våra vattendrag i år. Det beror på att det kom ovanligt mycket snö, framförallt i de norra delarna av länet som nu smälter väldigt fort. Det gör vårfloden större än vanligt. Men det värsta tros vara över nu enligt länsstyrelsen i Västmanland.

Enligt prognoserna ser det ut att drabba framförallt mindre vattendrag medan de större reglerade vattendragen inte ser ut att påverkas lika kraftigt. På länsstyrelsen i Västmanland följer man utvecklingen noggrant.

– I Hedströmmen är det indikationer att kulmen är nådd. När det gäller Kolbäcksån så är prognoserna lite osäkrare, där kommer det nog att vara lite högre flöden ett tag framöver, säger Ingela Regnell, funktionsledare på avdelningen för samhällsutveckling på länstyrelsen i Västmanland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.