Foto: Polisen

Hon blir ny lokalpolisområdeschef i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

I tre månaders tid har rekryteringen pågått och nu är det klart att Sara Ekström tillträder som lokalpolisområdeschef i Västerås, med start 1 mars 2020.

– Jag ska göra mitt allra bästa för att öka tryggheten och minska brottsligheten, säger hon.

Sedan slutet av september har Linda Hedmark varit biträdande lokalpolisområdeschef i Västerås, det då den tidigare lokalpolisområdeschefen valde att gå vidare med andra uppgifter. Sara Ekström som snart tillträder ser framemot att börja jobba i Västerås. 

–  Något jag särskilt brinner för är arbetsmiljöfrågor. Därför känns det extra roligt att ett nytt polishus ska byggas i staden, säger Sara Ekström. 

I dag jobbar hon som biträdande lokalpolisområdeschef i Nyköping och har varit polis sedan 2002. Några direkta utmaningar ser Ekström inte framför sig än i nya roll. Dock menar hon att det är rent generellt en utmaning att attrahera personer till att bli poliser och att behålla personal, oberoende av ort.  

– Det har varit en lärorik tid i Sörmland, men nu ser jag med stor glädje fram emot uppdraget i Västerås, säger Sara Ekström. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.