Foto: SVT

Hon skriver på läkaruppropet

Uppdaterad
Publicerad

Även i Örebro och Västmanlands län reagerar professionen nu mot det svenska sjukvårdssystem som de menar enbart ser till kronor och ören och inte till patienternas bästa.

En av dem som har skrivit under det så kallade Läkaruppropet är psykologen Jennie Silnes i Västerås.

– Jag tror att nästan alla som jobbar inom vården och även patienter är less helt enkelt på hur det har blivit, det är en sådan skillnad mot för bara tio år sedan, säger Jennie Silnes, som arbetar som psykolog på Arbetsförmedlingen i Västerås.

I sitt arbete har hon sett otaliga exempel på konsekvenserna av de neddragningar inom vården, som hon menar är oriktiga såväl för samhällsekonomin i stort som för individen.

– Det jag ser är hur våra arbetssökande, som behöver vård, behandling eller utredning, får vänta ett halvår eller längre innan de får det. Under tiden går de omkring och gör ingenting fastän de inte vill något hellre än att gå ut och jobba, berättar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer