Kvinnan brister ut i gråt under samtalet till SOS. Lyssna på delar ur larmsamtalet som spelades upp i rättsalen. Foto: SVT

Hör 42-åriga kvinnans larmsamtal efter försvunne maken

Uppdaterad
Publicerad

Under första rättegångsdagen spelades den 42-åriga kvinnans larmsamtal upp i rätten. Åklagarna hävdar att hon mördat sin make som hittades död i vattnet utanför sommarstugan i Arboga.

Maken hittades död sommaren 2015. Enligt bevis från obduktionen ska maken ha dränkts i vatten från en brunn på gården. Kroppen ska sedan ha dumpats i Hjälmaren.

LÄS MER: Åklagaren: Pengar motivet för mordet

Arbogafallet

– Det är kvinnan som dränker honom, sannolikt tillsammans med någon annan. Det som är viktigt här är att han inte har några andra skador på kroppen, säger åklagare Jessica Wenna under rättegången.

Den 42-åriga kvinnan själv ringde sedan larmsamtalet till SOS. I samtalet, som spelades upp under rättegången, hörs hur kvinnan brister ut i gråt.

Kvinnan nekar till alla brottsanklagelser.

LÄS MER: Arbogafallets oväntade turer – detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet