Foto: Ludwig Vesterström/SVT

Sistaårselever i Västerås positiva till hur studenten kan firas: ”Bättre än förväntat”

Uppdaterad
Publicerad

I veckan kom beskedet om hur årets student i Västerås kommer bli – och reaktionerna från eleverna är positiva.

– Det är bättre än vad jag förväntade mig pågrund av att vi får ha fler anhöriga än vad jag trodde, säger Whilma Andersson, student Carlforsskagymnasiet Västerås.

Västerås stad berättade i veckan att det blir utspring för årets studenter, även att syskon och föräldrar får vara på plats. Men trots beskedet så poängterar Stefan Remne, verksamhetschef för gymnasieskolor på Västerås stad, att det är fortsatt viktigt att följa rådande restriktioner.

– Efter Valborgsfirandet så ökade smittantalet med 100 procent i åldersgruppen 16–19 år, det visar hur smittsamt det här är så fort man träffas i ett större sammanhang. Så för allas skull och framförallt er studenters, håll nere den typ av kontakter för det äventyrar faktiskt er egen student, säger Stefan Remne.

I klippet hör du vad studenterna på Carlforsskagymnasiet tycker om kommande student.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.