Många vägarbeten under sommaren – så kör du förbi

Publicerad

Köbildningar och långa väntetider är något som ofta förekommer i samband med vägarbeten. Och sommaren är den bästa tiden när det gäller att göra vägarbeten, det säger Per Ahlenius på Trafikverket.

Vägarbeten påverkar trafikanternas vardag runt om i landet och speciellt under sommaren. Enligt Trafikverket får trafikanterna vara förberedda på att det tar lite extra tid att ta sig fram och tänka på det när man planerar sin resväg.

– När man kör förbi ett vägarbete är det viktigt att visa hänsyn till de som jobbar på plats, men även sina medtrafikanter. Kolla även upp information om vägarbetet på förhand, säger Per Ahlenius på Trafikverket.

Anpassa hastigheten, håll avstånd och ta pauser

Visa hänsyn till de som jobbar och sina medtrafikanter, anpassa hastigheten, hålla avstånd och ta pauser så man är utvilad när man kör. Det är några tips som Ahlenius ger för att smidigt köra om vägarbeten och förebygga olyckor.

– Den vanligaste missen trafikanter gör är inte vara tillräckligt uppmärksam och visa hänsyn till de som jobbar längs vägen, men även andra trafikanter, säger Per Ahlenius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer