Jessica Karlsson i Hallstahammar frågar sig hur människor, som klarar vardagen tack vare eldrivna hjälpmedele, ska klara en kris. Foto: Audrey Erath/SVT

Jessica klarar sig själv tack vare eldrivna hjälpmedel: ”Men vad händer vid en kris?”

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Karlsson klarar sig till största delen själv, tack vare eldrivna hjälpmedel. Men efter att hennes ytterdörr, vid ett strömavbrott, inte gick att öppna och hon blev instängd i lägenheten i två och en halv timme, frågar hon sig hur hon och andra i samma situation ska klara en kris.

Med anledning av att det är nationella krisberedskapsveckan hörde Jessica Karlsson i Hallstahammar av sig till SVT Västmanland. Hon har funderat mycket kring, inte bara hur hon, utan även andra som är beroende av eldrivna hjälpmedel ska klara sig vid en kris. 

– Jag har i alla fall lite hjälp från hemtjänsten, men det har inte alla. Jag vet minst fem personer med eldrivna boendeanpassningar utan hemtjänst. Ska de bara förlita sig på hjälp från grannarna, frågar hon sig.

Hör mer i klippet om Jessicas situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.