Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Taxibranschen vill se hårdare tag mot de som kör svarttaxi, och mot de som köper de tjänsterna. Foto: SVT/Arkiv

Taxibolagen starkt påverkade av ökad svarttaxi

Uppdaterad
Publicerad

Att svarttaxi påverkar den vanliga taxibranschen är tydligt. Flera taxibolag som SVT varit i kontakt med vittnar om det. Vi besökte ett taxiföretag i Västerås som menar att problemet bara ökar och branschen kräver nu att kraftiga åtgärder sätts in.

– I första hand Skatteverket och polisen måste rikta insatser mot de som både köper och säljer, annonserar är idag helt öppet så de borde vara relativt enkelt att ringa in det, säger Christer Holmlund regionchef på taxibolaget Cabonline.

Frustrationen över hur svarttaxiverksamheten påverkar den vanliga taxibranschen är idag stor. Taxibolag SVT pratat med vittnar om minskade intäkter när man konkurrerar med illegala förare.

– Det finns många frågetecken som behöver rättas ut innan jag skulle sätta mig i en svarttaxibil, och jag tycker alla borde tänka till några gånger innan man gör det, säger Tommy Wallin Ombudsman på Svenska Transportarbetareförbundet. 

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svarttaxi i sociala medier

Mer i ämnet