Hör Ann-Louise Molin Östling (S), ordförande i Västerås individ- och familjenämnd, om dagens besked och om framtiden för de nedläggnignshotade boendena. Foto: SVT

Nedläggningshotade boenden i Västerås ska utredas vidare

Uppdaterad
Publicerad

Budskapet från ordföranden i individ- och familjenämnden var att inga nedläggningsbeslut fattats under dagen om boenden för utsatta grupper i Västerås. Istället ska en avveckling av dem till 2021 utredas vidare.

Däremot är nedläggningshotet mot boendena Eken, Freja, Furan, Tennkronan och Södra Allén inte avblåsta. Nu ska förvaltningen se över om det är möjligt med en avveckling till 2021.

– Ingen kommer att ställas på gatan. Däremot måste vi arbeta annorlunda. Jämför vi oss med likvärdiga kommuner så är det ingen som har så många boenden som vi har, säger Ann-Louise Molin Östling (S), ordförande i individ- och familjenämnden.

I klippet hör du henne berätta om dagens besked och om framtiden för boendena.

NÅGRA BESKED EFTER NÄMNDMÖTET

  • Julklappspengen till barn blir kvar.
  • Fortsatt stöd till Kvinnohuset och Västerås stadsmission.
  • Stödet till Brottsofferjouren ska ses över.
  • Inga ungdomsboenden kommer stängas.
  • Fältande socialsekreterar kommer inte tas bort.
  • Boendena Markörsgatan, Skillsta och Tallbacken kommer inte att stängas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.