Hör Anna Thunell (MP), ordförande i tekniska nämnden, om vad som kommer hända med sopsaltningen i Västerås. Foto: SVT

Ingen sopsaltning i Västerås i vinter – majoriteten kan inte enas

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Västerås stad testat att sopsalta utvalda gång- och cykelbanor i staden under tre vintersäsonger, så skulle tekniska nämnden på torsdagen ha fatta beslut om en fortsättning eller inte. Men den politiska majoriteten är så pass oeniga att frågan istället kommer att bordläggas.

Oppositionspartierna i nämnden har varit på det klara med hur man ställer sig i frågan om fortsatt sopsaltning – hade frågan tagits upp för omröstning hade man röstat nej till en fortsättning. Det är alltså majoriteten som inte kan enas, Liberalerna tycker att sopsaltningen är för dyr för rådande budgetläge.

– Vi har ett samarbetsavtal att förhålla oss till, som säger att om vi inte är överens i majoriteten så ska frågan bordläggas, säger Anna Thunell (MP), ordförande i tekniska nämnden.

I klippet hör du vad som kommer hända med sopsaltningen i Västerås i och med att ärendet kommer bordläggas. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.