Foto: SVT

Insatser för att minska ”upplevd” otrygghet i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

Surahammars kommun satsar nu på att öka tryggheten och stävja den upplevda oro som många känner. Kommunens uppsökande verksamhet inom individ och familjeomsorgen ska bli mer synlig och det även på kvällar och helger.

Kommunstyrelsens ordförande i Surahammar Tobias Nordlander är dock inte säker på anledningen till otryggheten som innevånarna känner.

– Det är ytterst viktigt att ta reda på hur det faktiska läget ser ut i kommunen. Jag ser ett stort glapp mellan den upplevda otryggheten och tillgänglig statistik. Därför har jag bett kommunchefen undersöka detta.

Kommunchefen, Martina Nordin, bekräftar att frågan har lyfts från politiskt håll.

– Vi har fått klara direktiv från politiken att detta behöver uppmärksammas, säger hon.

Ramnäs, Virsbo och Surahammar

Personalen som ska ut och möta Surahammarsborna har inga särskilda befogenheter, så meningen är att dom skall tillkalla polis om dom ser att ett brott begås.

De  kommer att ha väl synliga kommunvästar och de kommer att köra runt i en av kommunens tjänstebilar. Insatsen startade förra veckan och genomförs på de tre tätorterna i kommunen, Ramnäs, Virsbo och Surahammar, skriver kommunen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.