Foto: SVT/Linnéa Landemalm

Brandinsatser i Sala kan trappas ner

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten kommer att avsluta insatserna vid Helgonmossen och Rörbo vid 12-tiden under fredagen. Under kvällen trappas även insatserna ner i Broddbo.

– Det är inte längre några öppna lågor i området, säger Roger Steffen på Storstockholms brandförsvar till TT.

Läget i skogarna utanför Sala är fortsatt stabilt. Vid 12-tiden på fredagen avslutar räddningstjänsten sina insatser i Rörbo och Helgonmossen och lämnar då över till markägare.

I Broddbo kunde helikoptrarna skickas hem under torsdagen och framåt fredagskvällen räknar räddningstjänsten med att kunna dra ner på personalen på plats.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

– Vår inriktning är också att då kunna återföra de boende i området, säger Barry Lewis, informationsbefäl på plats i Sala.

– Skulle det mot förmodan uppstå nya bränder då startar vi upp en ny insats.

Även om det inte längre brinner med öppna lågor är det fortfarande väldigt varmt i marken och ryker. För att förhindra att det blossar upp igen har räddningstjänsten fortsatt personal på plats som arbetar i Broddbo-området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna i Västmanland 2018

Mer i ämnet