Västeråsaren Britt Sandberg om sina tatueringar på armarna, ryggen, benen och fötterna.

Britt, 56, har fem VSK-tatueringar – bemöter skeptikerna med ett leende

Uppdaterad
Publicerad

Västerås SK är laget för Britt Sandberg och det syns i hennes tatueringar. Fem stycken VSK-tatueringar har det blivit och fler lär det bli enligt henne. Dessutom har hon också andra tatueringar på armarna, ryggen, benen och fötterna.

– Jag gjorde min första tatuering när jag var 38, i dag är jag 56. Det var en tribal men den har jag inte kvar, säger Britt och visar upp högerarmen där en heltäckande tatuering nu täcker den gamla tatueringen.

– Man ser att det är lite mörkare här, och där under har vi gömt tribalen.

Allt fler kvinnor tatuerar sig

Britt var en av Västerås första punkare och den rebelliska inställningen och den ungdomliga livsglädjen verkar hon ha behållet genom livet.

I dag är det lika vanligt att kvinnor tatuerar sig precis som män enligt branschen, men Britt var relativt gammal när hon gjorde sin första.

– Jag var 38 men jag kände att jag verkligen ville ha en tatuering och då gjorde jag en, skrattar Britt.

– Jag har bara bilder på saker jag gillar, som glass, godis och vin.

På benen under strumpbyxorna anar vi en motorcykel och på det andra benet finns en bild på maken sittandes i ett cocktailglas.

– Jag kör ju motorcykel också, så det passade bra, säger Britt.

Olika reaktioner från kunder

Britt jobbar i butik men det är ganska sällan som någon kommenterar hennes tatueringar.

– Jag brukar känna på mig när någon kund har en negativ inställning, oftast är det äldre män eller kvinnor. Då ler jag mitt allra bredaste leende och är extra vänlig. Det funkar alltid.

Har du alltid visat dina tatueringar i arbetet?

– Nej, på mitt förra arbete ville inte arbetsgivaren det så då hade jag alltid långärmat.

Vänta med tatueringar tills du vet vad du vill

Britts råd till unga som vill tatuera sig är att vänta till de är helt säkra på vad de vill ha. Även om det kanske inte är någon garanti med tanke på att även Britt ändrat flera av sina tatueringar genom åren.

– Jag tycker inte man ska rusa iväg bara för att man fyllt 18 utan att man noga tänker igenom vad man vill ha för stil.

– Om jag skulle göra mina i dag skulle jag nog ha valt en annan variant men jag är nöjd ändå.

Och hon är inte färdig än.

– Det är som ett behov. Inom ett par månader ska jag göra den andra handen. Förr sa jag alltid att jag aldrig skulle tatuera händerna men nu blir det så ändå, säger Britt och lägger av ännu ett av sina smittande skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.