Regionrådet: ”Som ung kvinna i politiken tror jag man funderar både en och två gånger om man ska utsätta sig för det där” Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Regionrådet: Jakten på Mona Sahlin ett tydligt exempel

Publicerad

Denise Norström (S) har verkat inom politiken i Region Västmanland under lång tid och känner igen exempel som forskningen lyfter fram.

– Mona Sahlin (S) är ett väldigt tydligt exempel där det var en jakt i flera år på en person, säger Denise Norström (S).

Norström(S) tror att det hårda klimatet, framförallt mot kvinnliga politiska ledare, får följder på demokratin och återväxten inom politiken.

– Som ung kvinna i politiken tror jag man funderar både en och två gånger om man ska utsätta sig för det där, säger Denise Norström (S) regionråd Västmanland.

Hon tar upp fler exempel från rikspolitiken där hon tycker att bland annat media kritiserat kvinnliga ledare för hårt.

– Anna Kindberg-Batra (M) blev prövad på ett sätt och fick till slut lämna sitt partiledaruppdrag, och sen kommer Ulf Kristersson (M) och gör samma sak och då är det ingen som rycker på axlarna och funderar över varför, säger Denise Norström (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.