Häng med en av polisens dykare ner i Svartån. – Det är så mörkt att jag inte kan använda ficklampan, säger han. Foto: SVT

Sökandet efter mordvapnet fortsätter – följ med dykaren ner i Svartån

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har tidigare dykt efter ett mordvapen i Svartån i Västerås och nu fortsätter sökandet. Under torsdag och fredag letar polisen mellan faunapassagen och bron vid Stora gatan.

I november förra året knivskars en man i 20-årsåldern i Vasaparken i Västerås och avled dagen efter. En 18-årig man sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska väckas senast 6 februari och som en del i utredningsarbetet genomför Stockholmspolisen och Sjöpolisen nya dyk i Svartån i sökandet efter vapnet som kan ha använts när offret knivskars.

Dykaren letar metodiskt från kant till kant. När dykaren nått andra kanten backar han en halvmeter och letandet fortsätter. På så sätt får polisen en tydlig bild av hur bottnen ser ut och vilka föremål som finns i ån.

Knivmordet i Vasaparken
Foto: Carl Edholm / SVT
Foto: Carl Edholm / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmordet i Vasaparken

Mer i ämnet