Den skadade mannen avled under natten. Under lördagen undersökte polisens tekniker platsen. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Ytterligare tre män anhållna misstänkta för mordet i Vasaparken

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 18-årsåldern har under tisdagen anhållits skäligen misstänkta för mordet på en ung man i Vasaparken i Västerås den 22 november 2019.

Under måndagen tog åklagaren beslut om att männen i 18-årsåldern skulle anhållas i sin frånvaro och på tisdagsmorgonen kunde de gripas. Ett första inledande förhör har genomförts med samtliga, skriver polisen på sin hemsida.

– Kan inte gå in mer i sak i förundersökning nu, men det är ett gediget polisarbete som ligger bakom att de greps, säger kammaråklagare Jerry Ramberg.

Knivmordet i Vasaparken

De tre männen är anhållna skäligen misstänkta för mord, den lägre misstankegraden. Hur ser bevisningen ut?

– Det är sammanvägd bedömning som bestämmer vilken misstänkegrad det ska bli och det krävs så klart mer vid en högre misstänkegrad, säger Jerry Ramberg.

Har det koppling till något fynd som gjordes vid dykningarna i Svartån?

– Jag kommenterar inte mer i sak för tillfället, säger Jerry Ramberg.

En man häktad sedan tidigare

Sedan tidigare sitter en man häktad på sannolika skäl misstänkt för samma mord. Den man i 18-årsåldern som greps den 11 februari och misstänktes för samma mord, släpptes den 12 februari och är inte längre misstänkt för brott.

Uppdatering 28 mars

På fredagen begärdes de tre männen häktade av åklagare Jerry Ramberg skäligen misstänkta för mord. Häktningsförhandling hålls fredag 6 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmordet i Vasaparken

Mer i ämnet