Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Äldre människor har sagt till mig, att de aldrig hört någon säga ”jag pluggade för mycket i skolan”, tänk på det, sa Johan Pehrson bland annat under besöket i Västerås. Foto: Maja Tengnér

Johan Pehrson i Västerås: ”Gör det som blir bäst för skolan”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas partiledare Johan Pehrson fick ett varmt mottagande i Västerås, trots att han har bytt sida.

– Jag är så glad att vara här och träffa alla härliga kollegor och valarbetare, det är fantastiskt.

I Västerås styr L tillsammans med S, C och MP, men på riksplanet har ni ställt er till höger, tycker du att Västeråsarna bör byta sida?

– Nej det ser olika ut i många kommuner. Jag tycker att Västerås ska bestämma vad man ska göra för att bäst klara skolan, se till att det finns en fungerande omsorg och ett fantastiskt näringslivsklimat.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Menar du att det jobbet går lika bra att göra på endera sidan?

– Jag vill att alla ska bidra till en kunskapsskola, där vi reformerar friskolorna och satsar fokus tidigt på sociala insatser och det borde vara en angelägenhet för alla partier, men jag känner stor förhoppning att det här kan bli den nya kursen, en ny liberal borgerlig regering.

I klippet berättar Johan Pehrson mer om partiets viktigaste fråga och vad han planerar att göra på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Mer i ämnet