Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Centerpartiets partiledare Annie Lööf pratade i Västerås bland annat om vikten av den gröna omställningen och de höga elpriser vi ser just nu. Hör mer i klippet om det. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Annie Lööf mötte västeråsare – elpriser och grön omställning på tapeten

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen höll Centerpartiets Annie Lööf tal i Västerås och pratade därefter med folk kring valstugorna.

– Framför allt handlar det att få folk att rösta, det är ett ödesval, första gången någonsin som SD ingår i ett regeringsalternativ, säger Annie Lööf (C).

Med en dryg vecka kvar till valet så har debatten kommit mycket att handla om nära frågor hos människor, bland annat ekonomi.

Vad tycker du präglat valrörelsen hittills?

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

– Jag märker ju hur plånboksfrågorna tar allt mer plats, av naturliga skäl, hur mat, el och drivmedelspriserna ökar och där har vi lagt förslag på hur vi kan pressa ner de priserna, säger Annie Lööf (C).

Är det något som du saknar och vill prata mer om med en vecka kvar till valet?

– Det jag saknar i debatten är hur vi kan samarbeta för att få något gjort, här viner det olika förslag i luften kring hur man ska sänka priserna, men debatten sänker inga elräkningar utan vi måste komma samman och göra upp och göra skillnad, brett över blockgränsen, säger Annie Lööf (C).

Partiledarna som hittils besökt Västerås under valrörelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Mer i ämnet