Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Andersson (S) om pendlingskaoset: ”Jag träffar själv ganska många frustrerade pendlarefrån Västerås”. Hör mer i klippet vad statsministern och Socialdemokraterna vill göra åt situationen på Sveriges järnvägar. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Statsministern besökte Västerås – med fokus på grön omställning

Uppdaterad
Publicerad

När statsminister Magdalena Andersson (S) besökte Västerås under måndagen valde hon att lyfta upp frågor som elpriserna, den gröna omställningen och tågproblemen som drabbar pendlarna.

Med knappt tre veckor kvar till valet så tar nu partiernas valkampanjer mer fart. Under måndagen tog sig Socialdemokraterna med Magdalena Andersson i spetsen till Västerås för ett valtal.

Elpriserna

En av frågorna på agendan var ekonomin, bland annat de höga elpriserna. Ett viktigt ämne för privatpersoner, men också för de stora och medelstora industrier som förbrukar mycket el i Västmanland i sin produktion.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

– Vi behöver både se till att överföringen fungerar bättre och så behöver vi bygga ut: inte minst finns ju ett väldigt stort intresse för att bygga ut vindkraften i Sverige och det behöver göras, men vi behöver också ha kvar kärnkraften, säger Magdalena Andersson.

Tågproblemen

Statsministern säger sig vara väl medveten om de problem som tusentals pendlare upplever med tågtrafiken.

– Det är fullt på spåren i Sverige och därför måste vi bygga ny järnväg, säger Magdalena Andersson.

Hör mer om tågen och pendlingen i klippet ovan med säger statsministern.

Partiledarna som hittils besökt Västerås under valrörelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Mer i ämnet