Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Kristersson (M) i Västerås. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Ulf Kristersson i Västerås: ”Vill ha 140 nya poliser och 70 trygghetskameror”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson besökte Västerås på tisdagen och hade ett tydligt budskap till väljarna – fler poliser och trygghetskameror för att motverka otrygghet.

I samband med besöket gick han en så kallad trygghetspromenad i staden tillsammans med Moderaternas oppositionsråd i Västerås, Elisabeth Unell.

Därefter presenterade de nyheter för att bekämpa kriminaliteten i Västerås. Fokusfrågan var omisskännligt om hur man ska minska gängkriminalitet och minska gängskjutningar. Något som Moderaterna bland annat vill åtgärda med fler poliser och fler trygghetskameror.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Hur viktig är denna fråga, riskerar inte andra frågor som klimatkris, skenande elpriser, ett krig i Europa och inflationen komma i skymundan för era väljare?

– Alla de frågorna är redan på bordet, och de kräver en regering som kan fatta beslut. Vi kan inte ha en lamslagen regering som inte vet vad den vill. På min sida tycker vi olika om en del frågor, men i de stora frågorna om brottsbekämpningen, energipolitiken, att minska bidragsberoende, att minska invandringen och inte öka den, där är vi helt överens, säger Ulf Kristersson.

Hör mer från besöket i klippet.

Partiledarna som hittils besökt Västerås under valrörelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Västmanland

Mer i ämnet