Foto: TT

Johanna Möller överklagar hovrättsdomen

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen överklagade Johanna Möller via sin advokat Amanda Hikes livstidsdomen i Svea hovrätt till Högsta domstolen.

Johanna Möller och Mohammad Rajabi dömdes av hovrätten i februari till livstids respektive 14 års fängelse för mord och mordförsök på hennes pappa och mamma. Hovrätten valde dock att frikänna Johanna Möller för inblandning i mordet på maken.

Nu väljer alltså Johanna Möller att överklaga livstidsdomen till Högsta domstolen, HD. Johanna Möller har hela tiden nekat till alla anklagelser och vill frias helt från samtliga åtalspunkter.

Arbogafallet

Vill köra till sommarstugan

Johanna Möller vill också att det ska göras en ny körning mellan sommarstugan och Möllers kontor, med kravet att hon ska få köra bilen eller åtminstone få följa med. Johanna Möller har sedan tidigare hävdat att körningstiden som angetts i förundersökningen inte stämmer.

Hon gjorde samma förfrågan till hovrätten men de avslog den begäran, nu vill Möller alltså att HD ändrar det beslutet.

Fakta: Hovrättsdomen

Johanna Möller dömdes av hovrätten för mord och försök till mord på hennes pappa och mamma. Hon fälldes också för stämpling till mord, stämpling till grov misshandel, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, givande av muta, urkundsförfalskning och hot mot tjänsteman.

Mohammad Rajabi dömdes precis som i tingsrätten till 14 års fängelse och utvisning för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar.

Källa: Svea hovrätt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet