Foto: tt/arkiv

Julbord med jobbet – många tycker det dricks för mycket

Uppdaterad
Publicerad
Enligt en Sifo-undersökning som organisationen IQ genomfört så har 47 % av de tillfrågade varit på en julfest med jobbet där det druckits för mycket.

Nu under december bjuder många företag sina anställda på julbord och julfester, på flera av dessa förekommer det även en hel del alkohol.

Enligt en Sifo-undersökning bland drygt tusen personer över arton år, som organisationen IQ genomfört, så uppger hälften av de svarande att de varit på en julfest med jobbet där de tycker att det druckits för mycket.

– Det ger anledning att fundera över vilken alkoholkultur vi har på våra arbetsplatser. Att det alltid har serverats alkohol i jobbrelaterade sammanhang är verkligen ingen anledning att fortsätta göra detta, snarare tvärt om, säger Juan-Pablo Roa, vd vid IQ i ett pressmeddelande.

Enligt Sifo-undersökningen så tyckte 74 % att det inte är viktigt att det serveras alkohol i samband med julbord med jobbet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer