Under torsdagen tas jaktbrottshärvan upp i hovrätten, där bland andra Karl Hedin står åtalad för grovt jaktbrott.

Karl Hedin friades i Västmanlands tingsrätt – nu prövas jaktbrottshärvan i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Karl Hedin och tre medåtalade friades från anklagelserna om grovt jaktbrott samt förberedelse till grovt jaktbrott i Västmanland. Nu prövas delar av målet på nytt i Svea hovrätt.

I samband med den friande domen överklagade kammaråklagare Lars Magnusson tingsrättens beslut angående det grova jaktbrottet som han menar att Karl Hedin samt en annan jägare ska ha gjort sig skyldiga till den 26 oktober 2018.

Inget nytt i utredningen

Under torsdagen tas målet upp i Svea hovrätt, denna gång utan förhandling. Det betyder att de inblandade personerna inte behöver vara på plats. Ingen ny bevisning har åberopats. Endast tre domare kommer att lyssna på förhören som spelades in i tingsrätten samt gå igenom handlingarna i målet.

Förväntar sig inga långa straff

Karl Hedins advokat Sven Severin föreslog att målet skulle tas upp utan förhandling, något som kammaråklagare Lars Magnusson inte hade några invändningar emot.

– Jag har inget emot det för jag tror inte att det blir några långa straff, säger Lars Magnusson som menar att en rättegång där långa fängelsestraff väntas inte brukar tas utan förhandling. 

Tingsrättsförhandlingarna i den så kallade jaktbrottshärvan pågick i totalt sex dagar och den friande domen kom 19 mars 2021.

Hör samtalet om ”gråben” som fick polisen att gripa Karl Hedin

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.