Att stängningen görs tidigare än planerat beror på signaler från verksamheterna att det blir för pressat att hinna med en flytt med till exempel utbildningar och rekryteringar. Foto: Karl David Englund/SVT

Nu stänger Karlbergsbadet i Köping – oklart hur lokalerna ska användas

Uppdaterad
Publicerad
Efter söndag 20 september är det slutbadat. Då stänger Karlbergsbadet i Köping – två veckor tidigare än först planerat.

– Det är för att säkerställa en bra överflytt till nybyggda badhuset som öppnar i november, säger badchef Johan Silander.

Under övergångsperioden kan de med badkort istället nyttja Malmabadet i Kolsva. Föreningar och skolsim kommer dock kunna fortsätta nyttja Karlbergsbadet.

– Det är för att föreningarnas verksamheter ska påverkas så lite som möjligt. Därför prioriterar vi såhär, säger Silander.

Vad som ska hända med det gamla Karlbergsbadet när det nya badhuset öppnat är fortfarande inte bestämt.

– Som badhus är det utdömt sedan tidigare. Man tittar nu på vad det skulle kunna användas till istället. Inget är klart än men det finns en del olika förslag, framförallt om lokaler till idrott och hälsa, säger Johan Silander, badchef kultur- och folkhälsoförvaltningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer