Enligt Malin Gabrielsson (KD), regionråd i opposition i Västmanland signalerade inte Socialdemokraternas presskonferens enighet i frågan, hur ett samarbete med regionen ska se ut. Foto: KD/ Robert Gustavsson/SVT

KD efter beskedet om Västerås flygplats: ”Det signalerar inte enighet”

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna menar att onsdagens besked från Socialdemokraterna i regionen och Västerås stad, om att de nu är överens om att hitta en gemensam lösning för flygplatsens framtid, var viktigt. Men tycker samtidigt att de signalerar en oenighet.

– Nu var det enbart Socialdemokraterna, framför deras logga dessutom. Det signalerar inte enighet i de båda respektive styrena, säger Malin Gabrielsson (KD) som är regionråd i opposition.

Gårdagens besked borde ha kommit för länge sedan, tycker oppositionsrådet Malin Gabrielsson (KD). Och varför det kom just nu har enligt henne att göra med att det har lämnats in en interpellation, där det krävdes ett svar på frågan.

 – Då skulle det ha blivit en debatt vid nästa fullmäktige. Därför ökade pressen på styret att komma med något besked. Hade de inte gjort det nu hade de varit tvungna att säga någonting vid nästa regionfullmäktige, säger hon.

Vad tycker du om beskedet som gavs på presskonferensen?

– Det var viktigt för länets utveckling, men väldigt vagt, vi får se vad det betyder. Jag tror inte att innehållet är klart, det handlar mer om att de var tvungna att lämna ett besked nu, säger Malin Gabrielsson (KD)

Kommer beskedet att leda någonstans, om det enligt dig signalerar en oenighet i både regionen och kommunen?

– Vi får hoppas att det leder framåt och att det kan passera respektive fullmäktige. Beskedet betyder att vi kan börja diskutera frågan på djupet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Framtiden för Västerås flygplats

Mer i ämnet